Mød tre kreative hoveder: Sådan designer man flinkt

(Foto: Simon Læssøe)

Emilie Iman, 22 år
Autodidakt kunstner, tegner for ArtRebels

Hvordan var det at arbejde i en gruppe?

Det var sammensætningen af gruppen, der gjorde, at jeg synes, vi havde en pisse fed arbejdsproces. Vi valgte for eksempel at tage alle de ting, vi selv irriterer os over i hverdagen og vende dem på hovedet for at se, hvordan de kunne gøres til flinke oplevelser. For eksempel hvis vi kunne gøre sådan, at vi altid glædede os til at stå i kø eller fik rabat, når vi havde tømmermænd.

Vi var meget forskellige i gruppen. Jeg tegner og laver plakater, de to andre havde andre perspektiver, og det var en god blanding af at tænke i proces – hvordan bliver den her ide rent faktisk til et produkt? – og så de helt konkrete men flyvske ideer.

Hvad blev du inspireret af til jeres flinke produkter?

Vi vendte alle tingene fra vores hverdag på hovedet. Det var generelt meget hverdagen, jeg trak på. For eksempel kom vi også på, at man skulle kunne sætte en kæmpe stor paraply op som en hel himmel, så man altid har det vejr, man har brug for. For eksempel sol på Roskilde Festival. Selv de største ideer, vi kom på, var taget ud fra oplevelser i hverdagen.

Vores ideer og endelige to produkter var både praktiske og symbolske. Vi lavede cykellygter, der sad sammen i par – to forlygter og to baglygter. Tanken var, at der altid er en, der står og mangler lygter, og så kunne man med vores lygter altid lige låne et par ud. Den anden ide var paraplyen, hvor man kunne skifte vejret under den. Det handler om sammenhold og fællesskab og helt konkret at kunne hjælpe en anden.

(Foto: Simon Læssøe)

Jeppe Vidstrup, 22 år

Kreativ Kommunikation, på 1. semester, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Hvordan var det at arbejde i en gruppe?

Det var nice og sjovt at være i en gruppe. Det blev et fedt miks af produktorientering, arkitektonisk, industrielt og konceptuelt på en og samme gang. Med min baggrund er jeg meget vant til at skære ind til benet til et konkret koncept. Her var de andre gode til at tænke i større baner, som hvordan produktet skulle kunne produceres eller designes.

Hvad blev du inspireret af til jeres flinke produkter?

Energien i gruppen. Vi var både nogen med dansk og udenlandsk baggrund, så jeg skulle arbejde på engelsk. Det er jeg ikke vant til, så jeg skulle tænke mere, når jeg skulle forklare, og det tror jeg egentlig gav en anden dynamik. Til den første opgave havde vi 1000 ideer, men det var meget svært at komme på en, som man ikke kun kunne se i hovedet, men faktisk også kunne designe i virkeligheden.

De der 1000 ideer til en hel masse var vildt svære at gøre til noget, der rent faktisk bidragede til noget i virkeligheden, så det ikke bare var en sjov tanke. Vi tænkte meget på, at det skulle være et produkt, der kunne hjælpe andre. Og hvor det var let at give noget til hinanden. Derfor lavede vi et kort, hvor der på baggrunden stod et spørgsmål – f.eks. ’hvor er den nærmeste bar?’ – og så var det lettere for folk at gå hen og hjælpe forvirrede turister. Men det var en ide vi valgte at gå med, tyve minutter før vi skulle aflevere. Den anden ide handlede også meget om at være fælles om ting og hjælpe hinanden. Samtidig havde den også et samfundslag. Det var nemlig en bus, hvor alle motordelene er pillet ud og erstattet af pedaler. Så kunne alle sidde i læ og trampe sig af sted på en bestemt rute som en almindelig bus. F.eks. 5A ind ad Nørrebrogade.

(Foto: Simon Læssøe)

Rebecca Thandi Norman, 27 år
Writer, stifter og redaktør hos Scandinavia Standard

Hvordan var det at arbejde i en gruppe?

Gruppen gjorde det til en fornøjelse. Jeg kendte en af dem, som jeg var i gruppe med, vi arbejder til daglig sammen, men vi har forskellige evner. At der så var en mere, der havde endnu flere evner at tilføje til gruppen gav en god dynamik. Sammen havde vi en god kobling mellem at skrive, komme med ideer og tænke i konkrete ting, der rent faktisk kan blive til et produkt.

Hvad blev du inspireret af til jeres flinke produkter?

Jeg kommer selv oprindeligt fra USA og tænkte meget på, hvordan man med et flinkt produkt kunne hjælpe nogen, som ikke er danske i Danmark. Det skulle ikke være nogle, der var på et kort visit men dem, der bor her og ved noget om Danmark men godt lige kunne bruge en ekstra hånd.

Aftenen var udfordrende, og det var vildt at se alle præsentationerne til sidst, for alle havde virkelig lagt en stor mængde energi i at komme op med deres ideer. Det var virkelig en fed ånd, der var hele aftenen, og det er en inspirerende måde at arbejde på, som man kan bruge til mange andre slags produkter.

Læg en Fucking Flink besked

comments