JOMO – Joy Of Missing Out

Bruger du også mere tid med din mobil, end du tænker er godt?
Og er du klar til at gøre noget ved det?

Så har du det præcis som alle os andre! I en undersøgelse fandt vi ud af, at hele 91% faktisk synes, vi bruger for meget tid med mobilen i hånden. Og at 82% gerne vil ændre det.

Vores relationer til andre mennesker har afgørende betydning for, hvem vi er. Og hvordan vi har det. Med mobiltelefoner og sociale medier er der kommet nye måde at skabe relationer på. De er ikke nødvendigvis dårlige. Men de er anderledes. Og de kan ikke erstatte det, vi opbygger, når vi er fysisk sammen med venner eller familie. Touch og museklik stimulerer simpelthen ikke de samme hjernecentre, som fysisk kontakt med andre mennesker gør.

På den lange bane mister vi evnen til at udvise empati, til at sætte os ind i andre mennesker. Hvilket er forudsætning for at gøre verden flinkere.

Men mobilvaner kan være svære at ændre. Og selv om rådene fra eksperter, kan lyde ganske enkle: Slå alle unødvendige notifikationer fra; køb et vækkeur, så telefonen kommer ud af soveværelset; find et fast sted til din telefon, hvor du ikke kan se den.

…så er det meget er lettere sagt end gjort. Lige så svært som at lade chips-skålen passere, bruge tandtråd og gå tidligt i seng.

JOMO – Joy Of Missing Out

Sammen med Hjerteforeningen kører Fucking Flink et tre ugers forløb, hvor vi øver os i at lægge telefonerne væk. Og erstatte noget af vores mobiltid med nærvær, læse bøger, lange snakke uden afbrydelser, kreative projekter og måske kede os en smule.

Vi kalder det JOMO – Joy Of Missing Out.

Det koster 49 kroner for et tre uger forløb, hvor vi tager dig i hånden og gør dig til en mester i at lægge mobilen væk.

Vil du være med?

Tilmeld dig forløbet i marts

Har du spørgsmål, så sidder vi klar ved mailen: hej@fuckingflink.dk

 

Læg en Fucking Flink besked

comments