Flink Challenge

Flink Challenge handler om at gøre én ekstra flink ting hver dag i en uge.

Det kan være stort eller småt. At give en kompliment til en kollega. En forlomme i Netto-køen. Eller noget større som at invitere en nabo på kaffe eller spørge en ny medstuderende, om I skal spise frokost sammen. Flinke handlinger kan have alle størrelser, og de kan inkorporeres i din hverdag.

Vi har haft en række firstmovers med her i sensommeren. Tjek herunder, hvor seje de har været.

Vil du være den første til at høre mere om næste Flink Challenge? Skriv dig op til vores nyhedsbrev her.

 

Charlie, 7 år, ganløse

Mandag: Bar mormors tallerken ud fra bordet, fortalt at hun havde en pæn bluse på, givet mormor massage. Hun blev glad og jeg blev også glad

Tirsdag: Vi var ude og handle og jeg ville spørge om nogen ville foran i køen men inden jeg nåede det så spurgte hende foran om jeg ville foran i køen hahahaha. Så sagde jeg nej tak jeg har ikke travlt, men du er Flink.

Onsdag: Jeg ved jeg gjorde noget flinkt men jeg kan ikke huske hvad, pyt skidt.

Torsdag: Jeg spurgte om jeg kunne gå tur med en hund der bor tæt på mig og hedder Nahla. Min far hjalp mig. Det var meget sjovt og jeg hyggede mig og Nahla fik luft og pruttede rigtigt meget – 5. Gange.

Fredag: Jeg ville male på en sten men vi fandt et flot stykke træ. Jeg skrev smil på og et STORT hjerte og lagde den et sted i vores by hvor mange går forbi. Jeg håber der er mange der bliver glade.

“Jeg bliver glad indeni. Og jeg synes jeg gav meget kærlighed ud. Jeg synes, min lillebror skal prøve Flink Uge, han er rigtig sød.”
– Charlie

 

Heidi, 38 år, København s

Mandag: I metroen var der en herre der gik fra sin jakke i metroen. Jeg måtte råbe efter ham og han nåede lige at tage sin jakke og smutte ud af metroen igen. Han takkede. Skræmmende som man kan mærke at det bare er nemmere ikke at blande sig og lade som ingenting!

Tirsdag: Tilbød vores rengøringsdame i opgangen en kop kaffe,da hun var i gang med at gøre trapperne rene. Hun takkede nej, men virkede glad ved tilbuddet.

Onsdag: i supermarkedet var der en lille dreng der havde pillet ved nogle mangoer hvilket resulterede i at han stod med en kasse mangoer der var ved at glide ned fra hylden. Hans mor så det ikke. Drengen så lidt presset ud. Jeg spurgte om jeg ikke lige skulle hjælpe ham, og skubbede kassen tilbage op på plads. Moren takkede.

Torsdag: På arbejde tilbød jeg at hjælpe med at bære noget bagage op på etagen ovenover. Damen jeg tilbød havde højere forventninger til hvor meget jeg skulle hjælpe hende, og jeg endte med at sige fra, da hun brokkede sig over at jeg havde taget nogle sække og ikke hendes tv.

Fredag: Jeg fik øjenkontakt med en ældre dame og kiggede straks væk, som jeg plejer. Hun blev ved med at søge min øjenkontakt, og jeg kiggede tilbage på hende. Hun sagde et eller andet med at hun godt kunne forstå at jeg kiggede fordi hun var gammel og træt og noget med at nu skulle hun hjem og slappe af. Vi ønskede hinanden en god dag. Et spøjst møde, hvor jeg efterfølgende smågrinede for mig selv og var af den klare overbevisning over at damen havde sat pris på vores korte kontakt.

“Der er jo meget fokus blandt unge på udseende og det at skulle præstere og være perfekt. Rigtig meget fokus på dem selv og hvordan de fremtræder og hvad andre tænker. I virkeligheden er det sundt for os alle at være lidt mere flinke i det offentlige rum.”
– Heidi

 

Tina, 53, København ø

Mandag: Jeg skulle hente min nye bil i Ringsted, og blev derfor samlet op på Ringsted station af én fremmed fra bilforhandlerens værksted. Det var en herre med sydlandsk udseende. Jeg satte mig ind på passagersædet. Normalt ville jeg altid sætte mig på bagsædet hos fremmede. Jeg spurgte ham om han var muslim. Og da han bekræftede det, ønskede jeg Eid Mubarak, og gav mig til at spørge ind til hans liv og levned. Og om han havde hørt om “Ramadan i København”.

Tirsdag: Holdt en varm øjenkontakt og smilede lidt længere end normalt til kassemedarbejdere, buschauffører billetkontrollører m.fl.

Onsdag: Jeg komplimenterede et opslag fra én af mine naboer i andelsforeningens facebookgruppe. Jeg skrev at hun med sit gode eksempel, gjorde en forskel og verden til et bedre sted, og mindede os allesammen om at vi skal kigge bag om folks handlinger og se på deres gode intentioner i stedet.

Torsdag: Jeg stillede mig op i døren til et foredrag med flere hundrede mennesker, kl.8.30 om morgenen og smilede til alle, og sagde Godmorgen til de fleste.

Fredag:Jeg købte en gave til min ex.mand, fordi jeg kunne huske at han manglede en måtte. Og en dag havde jeg spurgt ham om han egentlig gerne ville have én.
Jeg lavede en ekstra portion Granola og satte et glas med sløjfe og et lille kort med en  hilsen foran mine overboeres dør. De er nybagte forældre. Jeg skrev på kortet at det jo nok var svært at få overskud til at forkæle sig selv, når man lige var blevet forældre.

“Det er svært at være flink når man risikerede afvisning som fx. da jeg skulle smile og sige godmorgen. Der var faktisk flere som ikke reagerede. Så var det lidt grænseoverskridende at blive ved. Men det bliver lettere og lettere. Det griber ligesom om sig og bliver en lille sport. Jeg har fået ekstremt mange flere smil end jeg plejer.”
– Tina

 

 

Maja, 33, helsingør

Mandag: Sød morgenbesked på spejlet til min familie + godmorgen til alle på min vej

Tirsdag: Hyggelige beskeder på alle toiletspejle på mit arbejde.

Onsdag: Godmorgen til alle på min vej

Torsdag: Komplimenter til flere kollegaer

Fredag: Tænkte ekstra meget over at sige ja til at hjælpe og gøre de små ekstra ting som f.eks at ønske alle en god dag både personligt og i e-mails.

“Jeg er begyndt at lægge ekstra mærke til, når andre er flinke og nyder derfor endnu mere de små gesti i hverdagen.”
– Maja

 

Rasmus, 45 år, hørning

Mandag: Mandag var god. Ikke at det er unormalt jeg roser maden i vores kantine over for personalet, men jeg var nok mere opmærksom på deres reaktion end normalt. Mandag eftermiddag råbte jeg en dreng på cykel an. Hans trøje hang på bagagebæreren og ærmet var på vej i hjulet. Da han stoppede havde ærmet netop sat sig i hjulet, men ingen skade var sket. Vi blev begge enige om, at hans mor nok ikke var blevet for glad, hvis han kom hjem uden ærme. Han fik et skub og var glad og ubekymret på vej videre.

Tirsdag: Det går mega godt allerede på dag to vinkerj de billister jeg holder tilbage for gennem 12 chikaner på vej til arbejde. Det tager mig vel sammenlagt 1½ minut mere end normalt, men det giver så også et smil pr 15 sekunder.

Fredag: Sidst på ugen, stod en ung pige i en kiosk og skulle købe en blyant, da hun skulle til at tage en skriftlig test i skolen. Blyanten var knap nok spids og kostede 5 kroner. Jeg havde en reklamekuglepen på lommen som jeg tilbød pigen. Tænk hvor meget glæde en reklamekuglepen kan give.

“Det er mega fedt. Har fået så meget igen, og oplever, at mine elever ”tør” tale til mig når jeg møder dem på gangen. Jeg har oplevet stor tilfredsstillelse, og har nævnt det for kolleger, hvor lidt der skal til, for at gøre andres hverdag lidt bedre.”
– Rasmus

 

Mai, 45 år, Aalborg SØ

Mandag: Hilste på alle jeg gik forbi

Tirsdag: Ønskede buschaufførerne en dejlig dag og sagde tak for turen hver gang jeg steg af

Onsdag: Skrev en besked til min veninde, om hvor fantastisk et menneske hun er

Torsdag: Sagde til en fremmed at hun så brandgodt ud

Fredag: Skrev beskeder til hele min familie og fortalte dem at jeg elsker dem

“Det krævede lidt mod, da jeg fortalte den fremmede kvinde, at hun så godt ud. Jeg ville ikke fremstå som creepy. Men jeg vil fortsætte med at hilse på dem jeg går forbi, og takke buschaufføren for turen. Det spreder sig som ringe i vandet, og vi har brug for det allesammen.”
– Mai

Johan, 68 år, Jægerspris

Mandag: Jeg ved ikke om det egentlig tæller, men jeg inviterede min datter i biffen i København. Så kunne hun cykle dertil. Det er sjældent vi laver noget sammen alene, derimod går hun tit med sin mor i byen, så det blev hun rigtig, rigtig glad over – selv om hun skulle tidlig op næste morgen.

Tirsdag: Tog en tur med tog til Fredericia –  var rigtig sød og venlig overfor togføreren [ altså konduktøren] – selvom jeg nok egentlig mente, at hun var lidt uvenlig og tvær...

Onsdag: Jeg var til Arken for at se den nye udstilling og holdt døren for både en ældre dame (hun var nok på alder med mig) og senere en ung mand i kørestol. De fik begge et bredt smil og en venlig kommentar.

Torsdag: Jeg var til Landbohøjskolen og strøede simpelthen rundt med komplimenter – og det med et venligt smil – til både små børn ( eller deres forældre) og hundeejere der holdt deres hund i snor

Fredag: Jeg stillede op som frivillig til Havnefestivalen i København og strøende mængder af venlighed ud over gæster og turister. Jeg omdelte gratis aktivitetsprogram, ledsaget at nogle venlige ord, til både danskere og udlændinge. Der var også et program på engelsk til de sidstnævnte. Det var dels utrolig hvor mange turister det var på Islands Brygge – og hvor glade de blev når jeg havde en hilsen eller mere på deres modersmål som tysk, fransk, spansk, hindu, arabisk, japansk eller kinesisk.

“Mit humør er i opadgående retning.”
– Johan

 

Jette, 47 år, Vejle

Mandag: Satte et lille flag på morgenbordet for at fejre ugens start.

Tirsdag: Skrev en lille kærlig hilsen over messenger for at ønske pøj pøj til en ny veninde der skulle til jobsamtale.

Onsdag: Startede dagen i REMA…i kø kl 7…komplimenterede en dame for hendes flotte røde negle. Lavede pandekager til sønnike efter skole.

Torsdag: Super flink i trafikken med ekstra smil og vink…samt holdte tilbage for at lade andre køre før mig…

Fredag: Bagte en kage som jeg tog med på job…

“Jeg har fået ekstra meget fokus på vigtigheden af at være flink mod mig selv 🙂 Flink mod mig selv for netop at skabe et overskud af glæde, nysgerrighed og leg i mig, som jeg så uden at tænke nærmere over det giver videre til min omverden!”
– Jette

 

Henriette, 47 år, slagelse

Mandag: Snakkede med en jeg kender i Rema i stedet for bare at sige hej. Ved at hun altid vil snakke. Hun er bare en lidt irriterende type at snakke med.

Tirsdag: Når jeg kører bil bliver jeg nemt irriteret på folk som jeg vurderer kører mærkeligt. Denne dag lod jeg mig ikke påvirke af dette og smilede til folk i stedet for at blive irriteret på dem.

Onsdag: På min daglige gåtur samlede jeg plastikaffald op som var blevet smidt på jorden. Denne flinkhed gavner naturen.

Torsdag: Jeg er begyndt på at sige positive ting til folk i stedet for kun at tænke det, så torsdag var den dag hvor jeg roste 3 personer.

Fredag: Fortsatte med at rose. I dag gav jeg ros til en arbejdskollega. Hun blev tydeligvis stolt og glad.

“Det at være flink giver overskud. Dem, der altid brokker sig, har ikke samme overskud.”
– Henriette

 

Gitte, 43 år, herlev

Mandag: Valgte i en snak med min mand om DSB (og de evige forsinkelser mv) – bevidst at tale om den positive side af historien (om alle de tog som jo kommer til tiden, at de danske tog er nogle af de mest rettidige i verden. Reddede to regnorme (flyttede dem fra vej til græs) – til trods for at jeg ikke er ret vild med regnorme (syntes de er lidt klamme både at se på og at røre ved). Brugte lidt ekstra tid på mig selv og ting jeg godt kan lide (= egenkærlighed)

Tirsdag: Gav min mand hans Karma Kriger retur – han havde mere brug for den end mig (som han havde lånt den til fordi jeg var blevet opsagt på mit job).
(Karma Krigere er små figurer (mest gule “bade”ænder/små kyllinger man kan have lommen eller som kan stå på dit bord – som giver modtageren ekstra god Karma i svære situationer)

Onsdag: Talte med gammel dame, der sad på en rollator ved et lyskryds (om hun havde brug for hjælp – det havde hun ikke, hun ventede på sin mand – men det gav en god fornemmelse).
Lagde især mærke til en historie i radioen om ham, der havde været gidsel i over et år (hans historie der lige er blevet filmatiseret) – og hans udtalelse om at vi skulle huske, at verden faktisk nærmest hver dag bliver til et bedre sted at leve. Tænk at kunne have den holdning trods det han havde været udsat for – FANTASTISK!
Gav mig lidt ekstra god tid i besøget hos en ven som pt. er sygemeldt (i stedet for at skynde på mig selv og haste videre fordi jeg “skulle nå noget andet”). Han blev virkelig glad!

Torsdag: Valgte bevidst at kigge alle ekspedienter i øjnene og sige god dag da jeg var ude og handle. Fantastisk at se hvad en lille smule opmærksomhed og nærvær kan gøre. De blev glade og jeg blev glad.
Opladte min mands iPad så den var helt klar til en aftens brug til han kom hjem (han bruger den meget). Er ikke noget jeg normalt gør (“det må han selv holde øje med/sørge  for”).

Fredag: Spurgte gammel dame med indkøbsvogn om hun havde brug for hjælp ned af trapperne. Den havde hun ikke, men hun blev glad for at jeg spurgte.

Lørdag/søndag: Var bevidste meget nærværende og fokuseret på weekendtur med fire venner og min mand. Gav nogle dejlige stunder og oplevelser. Bl.a. at vi så (og talte om) en meget smuk regnbue. Intet tv og ingen musik. Bare menneskeligt samvær (og masser af god mad & vin 🙂

“Jeg er erklæret Karma Kriger og virkelig tror på Karma-loven (at man skal være et godt menneske og opføre sig ordentligt – og at hvis du gør noget godt i verden så bliver du et bedre og gladere menneske).”
– Gitte

 

Mette, 53, holbæk

Mandag: Kompliment til Magnus’ nyklippede hår. Kompliment til Marks seje overalls. Opmuntring/ros til Vallentino for deltagelse i samarbejdsøvelser. Ros til madlavningsholdet for lækker mad. Skrevet sød kommentar til opslag på Instagram

Tirsdag: Kompliment til Benjamins nye frisure. Fortalte kollegerne at jeg er glad for vores samarbejde.

Onsdag: Gav Stine kompliment for hendes lækre sko

Torsdag: Lod en dame med kun en vare, komme foran mig i kassekøen

Fredag: Fortalte mine elever om FF-projektet og spurgte om de havde bemærket at jeg var særligt fucking flink, men de mente at sådan er jeg altid ?

“Det er godt at have fokus på flinkhed – så får jeg sagt det højt, som jeg tænker.”
– Mette