Fucking Flinkeskole – undervisningsmateriale

FFlink-coverpix_coverpix_07

Tag et godt kig på gutterne ovenover. De kommer fra Ejby Skole, og de – sammen med resten af Danmarks folkeskoleelever – skal hjælpe os. Vores mål er at gøre Danmark til det flinkeste land i verden i 2025. Hvis vi skal klare det, må vi ha’ fat i landets ungdom. De er fremtiden, og det er deres ressourcer, vi skal sætte i spil for at skabe verdens flinkeste folkeskole, så det bli’r naturligt at træne sin sociale sixpack mens man lærer at læse og regne.

Udfordringen for os er tydelig: Gør folkeskoleeleverne klar over, at det at være flink er vejen frem for det sociale læringsfællesskab – og super sejt. At det gi’r hår på brystet. At det ikke er sådan noget pussenusset noget, der behøver at komme i anden række efter matematik- og danskundervisning.

Nikker du med? Så er det bare om at tage fat. Her finder du alt, du skal bruge, når du skal i gang med at gøre verden til et fucking flinkere sted.

Materialet består af 3 undervisningsfilm, en kogebog med øvelser der fokuserer på social aktivisme, samt en lærervejledning, der leverer al den baggrundsinformation, du skal bruge.

Filmene fungerer som en tretrinsraket, der sideløbende med kogebogen ta’r jer med på en rejse som gør jer i stand til at forvandle verden med skæv og fucking flink kraft.

Fucking Flink Kogebogen

37 øvelser fordelt på emnerne social opvarmning, kreativ idéudvikling, aktioner og skab bevægelse. Krydret med humor og kant. Klik lige her for at åbne den (højreklik og tryk ‘gem som’, hvis du vil downloade den).

Fucking Flink Kogebogen

Film 1 – En fucking flink verden

Hvorfor verden har brug for flinkhed – og hvad du får ud af det.

Film 2 – Tænk som en hacker
Bliv aktivist i dit eget liv – og lær hvordan du kan være med til at ændre verden

Film 3 – Fucking flink forever
Skal flinkheden vare længere end bare i dag og i morgen?

Lærervejledning

I lærervejledningen kan du læse om baggrunden og formålet med Fucking Flinkeskole, få overblik over alle øvelserne og se vores forslag til forløb, hvor der arbejdes i dybden med øvelserne. Klik lige her for at åbne den (højreklik og tryk ‘gem som’, hvis du vil downloade den).

DIT EKSTRAMATERIALE FINDER DU HER

Udfordringer til aktioner

Tjekliste til aktioner

Spørgsmål til præsentationen

Spørgsmål til venne-eksperimentet

Pressemeddelelse til lokale medier

Opfølgende spørgsmål til klassen

Disclaimer – hvorfor det hedder Fucking Flinkeskole

Introbrev til forældre


Facebookgruppe

Lad os inspirere hinanden endnu mere. Vi har oprettet gruppen så du kan søge sparring og dele oplevelser og billeder. Kom og vær med!

 

 

Læg en Fucking Flink besked

comments