FFLINKANALYTICS undersøger: Hvor ligger fflink-ruten i København?

Vi, i FFLINKANALYTICS-afdelingen, vil gerne finde den absolut flinkeste rute gennem København, men hvor ligger den? De ved det ikke på turistkontoret. Google ved det heller ikke. Hvad gør man så? Jamen, så må man jo spørge de mennesker, der færdes i København! De må da vide, hvor den er? Med det som afsæt har vi valgt at udforme ugens udfordring således:

1. Spørg en tilfældig forbipasserende om vej til det flinkeste sted i byen

2. Gå hen til det sted du har fået anbefalet. Det kunne fx være Nemoland på Christiania

3. Spørg en person i Nemoland om vej til det flinkeste sted i byen og gå derhen… osv.

Hvis vi følger de anbefalinger, vi får, skaber vi jo fflink-ruten helt automatisk! Genialt! Og det fede er, at alle kan gøre det! Alle kan skabe denne form for impulsive turistrute gennem sin egen (eller en fremmed) by – og der er en milliard forskellige ruter! Det er jo helt tilfældigt, hvem man spørger, og hvor man ender!

Herunder kan du læse, hvad der skete da VI fulgte en tilfældig fflink-rute:

1. Start – Hovedbanegården

Den første vi spørger om vej, er en ældre kvinde i pompøse leopardklæder. Hun peger straks på McDonald’s, da vi spørger hende om vej til det flinkeste sted i byen. Hun forklarer, at de både har god kaffe og gode cheeseburgere. Derudover er de tilsyneladende – som noget nyt – begyndt at spille god musik. Den musik vil vi gerne høre, så vi takker for hjælpen og  går på Mac’en. Musikken er ikke heeeeelt så fantastisk, som vi havde håbet på – men damen i leopardklæder sagde, at det som regel først starter kl. 12.00, så det har måske noget med det at gøre? Hør om McDonald’s og kvinden i leopardklæder her :

Efter McDonald’s møder vi et par bornholmske drenge, som siger, at vi helt sikkert skal tage ned og besøge Nemoland på Christiania. Det er ifølge dem det flinkeste sted i København – mest på grund af hyggestemning og god musik. Så det gør vi da! Af sted mod Nemoland!

2. Nemoland, Christiania

IMG_0172

Da vi ankommer, skinner solen os i møde som en velkomst til de fries stad. Men så kommer der skygger for solen… For Nemoland er lukket. Nederen! Hvad gør vi så…? Well, heldigvis har Nemoland en ganske særlig bonus, som kun få andre steder kan prale af: Det er ganske gratis at gå på toilet – og der brager Rage Against the Machine ud af højtalerne. Den fede stemning breder sig og vi beslutter os for at bevæge os op på taget, hvor vores næste mulighed dukker op ud af det blå.

Hør vores møde med de bornholmske drenge og Nemoland her:

På taget i Nemoland møder vi Bastian! En ung mand i afslappede klæder, som åbenhjertigt deler personlige anekdoter og inviterer os hjem i sin lejlighed, som efter vores mening er det flinkeste sted i byen.

3. Bastians lejlighed

IMG_0198Bastian byder os en øl i sit hjem og stuen er fyldt med hyggesnak. Totalt optur! Og hvis nogen er i tvivl om københavnernes evne til at blotte sig selv og sin tilværelse for fremmede, er Bastian beviset på det modsatte. Det er egentlig fristende at tage imod Bastians generøse invitation om at blive og hænge ud, men må videre på fflink-ruten, så vi hopper ned på gaden. På gaden foran Bastians lejlighed møder vi en ældre herre, som fortæller malende om Christianshavns grundlæggelse. Vi nævner for manden, at vi faktisk er ved at være lidt sultne og at vi gerne vil finde et flinkt sted, hvor vi kan spise. Han peger os i retning af Café Wilders med sin stok.

4. Café Wilders

IMG_0179

Med gode råd og visdomsord i rygsækken sætter vi os og spiser et fantastisk måltid på Café Wilders, mens dagen tager sin afslutning. Vi er super glade, for vi fandt flink-ruten og vi har mødt utrolig mange spændende mennesker på vejen. Vi er også glade, fordi vi ved, at vi kan gøre det samme i morgen og ende et helt andet spændende sted. Der er nemlig ingen grænser for fflink-ruter!

Hvis du har lyst til at skabe en fflink-rute gennem din egen by, kan du bare gøre, som vi gjorde. Det er fuldstændig lige meget om det er i Sdr. Omme eller Sønderborg. Man kan gøre det overalt! Så altså:

Hvor ligger fflink-ruten i DIN by?

 

OBS! I dette blogindlæg har vi udvalgt highlights fra vores fflink-rute. Her kan du se ruten fra start til slut!

af Karl Georg, Anders og Louise Marie

Læg en Fucking Flink besked

comments