Hej genbo, hej overbo, hej underbo, hej nabo!

Naboer møder vi på gaden. Vi nikker til hinanden i opgangen. Naboer kan høre, når vi holder fest, og når vi skændes. Og de ser, når vi går ud med skrald. Som naboer er vi bagtæppe for hinandens liv.

Alle vil gerne have en flink nabo. Det er faktisk også fedt at være en flink nabo – og i virkeligheden ikke så svært.

Københavns Kommune og foreningen Fucking Flink vil starte en bevægelse i København. Bevægelsen starter i september 2020, hvor vi med initiativet ‘Hej Nabo’ bringer naboer tættere sammen, skaber mere fællesskab og i sidste ende forebygger ensomhed.

Initiativet opfordrer til, at vi alle gør flinke handlinger – smiler til hinanden, taler med hinanden, hjælper hinanden. Små, flinke handlinger, der bringer os sammen, og gør os trygge og glade for vores naboer og lokalmiljø.

Helt konkret opfordrer vi københavnerne til at være med i en ”5 dages challenge”. Det går ud på at gøre fem flinke handlinger, fem dage i september. I opgangen eller i lokalmiljøet. Sige hej til naboen. Tage hans skraldepose med ned, hvis den står på bagtrappen. Holde døren hos bageren. Give en forlomme i supermarkedskøen. Eller selv finde på noget.

Vil du være nabo-aktivist? Læs mere her

I Københavns Kommune og Fucking Flink ved vi, at de små handlinger gør en stor forskel. De skaber fællesskaber, som forebygger isolation, ensomhed og psykisk sygdom.

Og det er en dagsorden, vi hver dag arbejder for i Københavns Kommune og Fucking Flink.

Har du spørgsmål så skriv til Tina på tiwe@fflink.dk