OPEN CALL: Gymnasieklasser over hele landet søges til DM i Online Overskud

OOny

Vi danskere er verdens lykkeligste folk. Og så er vi et af de folk, som bruger sociale medier allermest. Hvad nu hvis vi også blev verdens bedste til at vise overskud, når vi er online? Hvis vi satte os for at vise resten af verden, at man sagtens både kan lave sjov og være uenig i en anstændig tone.

Internettet har bragt fantastiske fremskridt med sig. Det har knyttet verden tættere sammen, væltet korrupte magthavere. Vi kan på sociale medier dele oplevelser med venner og familie på helt nye måder, og den skrevne kommunikation er pludselig blevet meget mere dynamisk, spontan og langt hurtigere. Men medaljen har også en bagside. Hårde ord, hadefulde kommentarer og racistiske bemærkninger får pludselig nye muligheder og et langt større publikum. I dag kan langt de fleste af os bare lukke ned eller skynde os videre til nye sites. Heldigvis. Men skal vi bevare denne mulighed i fremtiden – og sikre, at det grimme og dumme ikke overtager – er det nu, vi skal forebygge. Vi skal sætte os sammen og finde nye løsninger.

Hvordan kan vi skabe online overskud i 2015?
Sammen med private aktører, mediehuse, skoler og uddannelsesinstitutioner opfordrer Fucking Flink danskere i alle aldre og positioner – fra skoleeleven til landspolitikeren – til at tage ansvar for stemningen i vores fælles, digitale udestue. Fucking Flink sørger for, at de samarbejdende personer, virksomheder og organisationer går i samme retning, men ikke nødvendigvis i takt. Netop variationen og bredden i de forskellige initiativer giver projektets strithår – og styrke!

Vi sætter de digitale brugere i centrum for initiativet. Det er i sidste ende kun dem, der dagligt twitter, snapper, kommenterer og poster, der bestemmer dagsformen. Og selv det bedste argument er ligegyldigt, hvis der ikke er nogen, der kan tage det med ud i virkeligheden og bruge det aktivt.

DM i Online Overskud for gymnasieklasser

En af måderne, vi vil skabe online overskud på, er via landets gymnasielever. Fucking Flink inviterer 5-15 gymnasieklasser til at deltage i konkurrencen DM i Online Overskud, hvor elever fra hele landet konkurrerer i tre discipliner:

  1. Kommunikation: Fortæl hvad sociale medier betyder for dit liv. Det kunne være som et online magasin, i en video, en artikel eller lignende.
  2. Aktion: Bedste online aktioner. Hvordan skaber I overskud i jeres online verden? Vælg et medie – Instagram, Snapchat, Facebook eller lignende – og fyld mediet med overskud.
  3. Analyse: Undersøg stemningen på nettet på dit gymnasium. Eleverne skal nu lege videnskabsmand og gå ud og måle stemningen på internettet. Vi giver tre undersøgelsesdesign – en statistisk, en semantisk og et receptionsrettet – som eleverne kan vælge imellem og udføre.

Rammerne:

Klasserne skal altså deles op i tre hold, hvor hvert hold besvarer en af opgaverne. Forløbet initieres i primo marts. Hvert hold afsætter en dag eller alternativt 8 timer fordelt over en eller to uger. Fucking Flink leverer både opgaverne og alt materialet.

Medio marts sendes løsningerne ind til bedømmelse. 5 klasser udvælges til finalen, som lige nu planlægges på Christiansborg i ultimo marts. De endelige vindere findes og kåres af dem, der bestemmer mest – politikerne på Christiansborg.

Hvis du vil tilmelde din klasse eller vide mere, kan du skrive til thilde@fflink.dk.

Skærmbillede 2015-01-28 kl. 12.33.36

TJEK OGSÅ: Kommentarsporet: 10 fantastiske fra jer

Læg en Fucking Flink besked

comments