Flink som Ronaldo

Selvom det ikke var alle eleverne, der lige fangede Lars AP’s sammenligning af Ronaldos hårde fodboldtræning med øvelserne i at være Fucking Flink (for hvad har seks timers daglig træning, adskillige personlige full-time coaches og en lækker overkrop at gøre med at blive fucking flink?) så forstod de alligevel, at man ikke kan være flink, før man træner det. Vi gav dem en udfordring, der bestod i, at de selv skulle ud og finde på fucking flinke aktioner, de kunne udføre. Eleverne gik til sagen med stor entusiasme!

Det var virkelig imponerende at se, hvor meget de faktisk havde fået ud af den korte tid. En af eleverne var med i en gruppe, der som led i vores udfordringer tog initiativ til at besøge et plejehjem for at gøre noget flinkt. Det fik hun et helt eventyr ud af:

”Det sjoveste var helt klart, da min gruppe var på besøg på plejehjemmet. Mig og Marie var inde ved en dame, hvor vi spurgte: ‘Hvor mange børn har du?’ Hun fortalte os så, at hun havde seks børn, at den ene af dem døde, og det kunne jeg jo ikke vide. Det endte så med, at hun begyndte at græde, og så tog jeg hendes hånd og nussede den og sagde: ‘Det gør mig ondt’. Bagefter kom vi til et andet spørgsmål, hvor vi spurgte om hendes alder, og hun var så 84. Så sagde jeg til hende: “Du ligner ikke en på 84”. Det hele var meget spændende. Efter at I er kommet, er jeg blevet meget flinkere. Ikke fordi jeg ikke var flink før, men nu er jeg flinkere. Så tusind tak fordi at I kom. Det har været fucking sjovt” skrev hun til os bagefter.

Og meget tyder på, at der ikke skal meget til for at få de unge til at reflektere lidt over de positive bivirkninger, der er ved at være flink. I hvert fald fik vi denne tilbagemelding fra en anden elev:

”Det fedeste har været, at man er begyndt at tænke over nogle ting – hvordan man behandler folk, hvad man siger til folk. Jeg kan mærke på mig selv, at jeg bliver mere glad, når jeg er flink overfor folk og viser overskud. Det er helt klart det fedeste ved det her!”

CAM01828

En tredje skrev:

”De to ting, som har været fedt her i det her fucking flinke forløb, har klart været, at man er begyndt at tænke over sin egen adfærd overfor andre mennesker, og at man kommer en smule tættere på hinanden.”

Hos Fucking Flink ønsker vi, at alle danskere får stærke redskaber til at løfte den sociale stemning omkring sig – sammen. Det handler om fællesskab, derfor ligger bolden på din, min og vor alles banehalvdel. Eleverne på Ejby Skole viste i dén grad at Fucking Flinkt iværksætteri ikke bare var muligt, men en naturlig del af deres DNA. Sådan (-:

Det er med støtte fra Det Obelske Familiefond og Ole Kirk’s Fond, at Fucking Flinkeskolen nu gearer op.

Læg en Fucking Flink besked

comments