8 råd: Vend november på hovedet – den er flink

 1. Nyset

  Når du nyser, flyver bakterier ud af næsen på dig med omkring 150 kilometer i timen. Det giver god mening, hvis du ikke synes, det er en særlig behagelig oplevelse.

  Men det er faktisk godt at nyse. Ifølge en undersøgelse i National Geographic er næsen et undervurderet organ, der smider bakterierne ud af kroppen, når du nyser. Som de siger, så er et nys som at trykke ctrl+alt+delete. Så nyset holder dig rask – eller gør dig rask, hvis du allerede har lagt dig.

 2. Kæresten

  Måske har du ikke haft lyst til lagengymnastik med din kæreste på det seneste. Vejret er gråt, du er grå, og du har ligesom nok at se til.

  Heldigvis er der ingen julekalendere i tv endnu, 1864 er vist ved at være slut, og vasketøjet kan vente. 16 af døgnets 24 timer er mørke her den sidste uge i november (faktisk helt til januar, siger DMI). Reglen er nu, at du skal være i din seng, når det er mørkt. Men du må kun sove i otte af timerne. Reglen er også, at din partner skal følge samme regel.

 3. Eksemen og revnerne

  Mange bøvler med det. Du kunne sagtens være en af dem. Kulden bider i huden og giver os eksem og revner. For eksempel på hænderne, så det klør og er ulideligt irriterende at vaske hænder. Nogle oplever det også med ansigtet.

  Det gode er, at det er en oplagt mulighed for at købe den der pisse lækre ansigts- eller håndcreme. Og de der flotte handsker, der holder dine hænder lune.

 4. Vejret

  Våd sadel. Våde bukser. Vådt hår. Sorte mascarakinder. Mudder på buksen. Vasketøj. Tørretøj. Tusind lag.

  Heldigt: Du kan bruge alt det vintertøj, du har savnet i sommer. Mere heldigt: Derhjemme kan du tænde brændeovnen. Endnu mere heldigt: På jobbet kommer I tæt på hinanden i strømpesokker og tøj og sko på radiatorer. Og også virkelig heldigt: Overload af varme drikke og bløde dyner.

  Snart kan du også glæde dig til at sneen kommer og håbe, du støder på denne hoppende ræv.

 5. Hudormene

  De er ikke særlig flatterende. De sorte hudorme, som viser sig en bleg lettere rødsprængt, kulderamt hud. Henover næseryggen, på hagen, mellem øjenbrynene.

  Men din novemberhud er faktisk superskøn. Den minder dig om, hvor smuk du var i sommer. Og selvfølgelig hvor smuk du bliver igen næste sommer.

 6. +10 kg.

  Når det fryser udenfor, så kradser det ekstra meget i halsen, når du løber, og det smager af metal. I fitnesscenteret er der overrendt, og hvis du først er kommet hjem, er det kun den hårdeste hund, der bevæger sig udenfor igen. Derudover er forsmag på julekagerne og tung mad et vigtigt element af november. Så det giver altså god mening, hvis sidebenene bliver lidt rundere uge for uge.

  Men altså, det er da egentlig ret lækkert. De store trøjer og det bløde tøj kommer fuldstændig til sin ret, og nåh ja, så er du også bare lidt blødere og skønnere at røre ved.

 7. Notifikationerne

  De røde mærker, den lille orange prik, smartphonens push-meddelelser. Du ser dem cirka hele tiden, fra du slår alarmen fra i sengen om morgenen, til du falder i søvn igen om aftenen. I november er du formentlig ikke ude at rejse, og du har en god hverdagsrutine.

  Og det er faktisk godt. Nogle siger, at det er en falsk virkelighed og en mærkelig måde at leve sit liv på igennem sociale medier. Men det er altså også her, du opdager en ny bog, ser traileren til en ny film i bio, ser hvordan dine venner har og det, og hvem der har fået et nyt job. Nyd dine notifikationer, i november er der masser af tid til det.

 8. Gråt-mørkt-gråt-mørkt

  Du kigger ud af vinduet i soveværelset. Tidligt oppe? Sort. Lidt senere? Gråt. Går ned i metroen. Gråt. Kommer op fra metroen. Gråt. Måske tager du cyklen. Kigger til højre. Gråt. Kigger til venstre. Gråt. Du er på job, kigger ud af vinduet. Gråt. Du har fri. Tidligt fri? Gråt. Fri efter 16? Sort.

  Det kan være svært at se solskinnet, men heldigvis kan du tænde stearinlys, finde uldtæpperne frem og glæde dig over, at det er sæson for skiferier og charterrejser, hvor døgnet nok er kort, men solen er smuk bag spidse bjergtoppe og i hvidt sands horisont. Og nå ja, nyde 16 timer i sengen. Og hvis du mangler lidt solskin, så del en pakke fflinktaminer med din ven.

Læg en Fucking Flink besked

comments