Besked fra Brædstrup: Sådan er vi flinke

Tidligere på efteråret kørte vi hos Fucking Flink et tema om skolen – #fuckingflinkeskole. Men det er selvfølgelig noget, man kan gøre hele året rundt. Men hvordan flinker man skolen op? Det korte svar er: På mange måder.

Ud og møde mennesker
Hos Brædstrup Skole, som ligger et stykke udenfor Horsens, er de også hoppet med på vognen for at finde ud af, hvordan man egentlig kan blive flinkere i sin hverdag. På 6. årgang har de kørt et tema om næstekærlighed – med udgangspunkt i Fucking Flinkhed. Så eleverne har spurtet ud i lokalområdet for at finde det flinke møde med folk, de ikke kender. Og det gik rigtig godt. Blandt andre Freja skrev til os om den gode oplevelse. Sammen med William, Morten, Mathilde og Gabriel havde hun gjort en bestemt ting: nemlig at lufte hunde i kvarteret.

– Vi har besøgt børnehaven Eventyrhuset. Vi lavede nogle lege til børnene. Da vi legede dem, hyggede vi os med de små børn, forklarer Søren fra 6.a.

– Der er andre, der har delt sedler ud med glade kommentarer. Der er også nogle, der har været en tur i Brugsen og hjælpe kunder med at finde varer og hjælpe dem ud i bilen, forklarer Søren og Julia, som går i 6.a og har været en del af det fantastiske initiativ.

Start da i dag
Der er altså mange måder, man kan gøre det på. Det er bare med at være kreativ. Det var Peter, da han og andre skulle finde på.

– Vi har været ude og dele sedler ud med gode hilsener på. Vi hang nogle op, og nogle delte vi ud til folk på gaden. På sedlerne stod der f or eksempel: ‘Hav en god dag’ og ‘Du er pæn’. Og sådan noget. Folk blev rigtig glade.

Og bedst af alt:

– Man fik en rigtig god fornemmelse i maven. Især når de læste sedlen og fik et smil på læben.

Børnene på 6. årgang på Brædstrup Skole er altså godt i gang med at flinke deres hverdag op. Til gavn for alle.

SE FOTOS AF BRÆDSTRUPS FORSØG HER:

IMG_8804

IMG_8806

Hvis du vil have flere tips til, hvordan du kan gøre det, kan du få fat i Lars AP’s bog “Fucking Flink” her.

LÆS MERE: Flink som Ronaldo

Læg en Fucking Flink besked

comments