FFlink festival

Så er årets Roskilde Festival i gang – endelig! Rigtig mange festivalgængere er allerede at finde ude på Dyrskuepladsen, og faktisk forsøgte FFlink også at komme med gennem en medieakkreditering. Vi var desværre ude en runde for sent i år. Deadline var 1. maj. Pokkers! Men vi tager den bare næste år …

Vi har i stedet fået sangerinde Louise Lula, en garvet festivalgænger, til fremhæve nogle af de fflinke tiltag, der kommer til at foregår ude på festivalen.

Her Lulas første liste:
Roskilde Festival begyndte for rigtig mange mennesker allerede i lørdags, hvor der blev åbnet for campingområdet, og festerne kunne starte. Festivalen er og har altid været en flink festival, som fokuserer på, hvad der er bedst for nærmiljøet. Vi har lavet en Top 5 over ting, der er medvirkende til at gøre festivalen flink.

1. Find nye venner allerede på turen derud
Roskilde Festival bryster sig af, at de hvert år tager store, grønne skridt mod en mere miljøvenlig musikfestival – og de gør virkelig noget ud af det. Du kan derfor cykle sammen med andre grønne festivalgængere til og fra festivalen og på den måde bidrage til en mere CO2-venlig festival.
For tid og sted, tjek dette link. 

2. Nye inputs
Selvfølgelig skal du høre Bruce, Björk og Monáes (som alle andre). Men måske det er i år du skal finde en ny musik-favorite? Spørg evt. nogle af deltagerne i projektet Standpunkt (et projekt der arbejder for at få asylansøgere til at blive en del af the orange feeling) om de kender nogle af de mere eksotiske navne). Du finder Standpunkt i Poor City på campingområdet under festivalen – her kan du søge asyl, deltage i middage, udøve capoeira eller komme en tur i frisørstolen.

3. Nemt og bekvemt supermarked
Kan man være fflink ved at sælge kondomer, havregryn og øreproppper? Måske – Kvickly Basic Supermarked gør, hvad de kan. De har igen i år opstillet et interimistisk supermarked med alle de basisting, som enhver festivalgænger lige står og mangler – fx frisk morgenbrød, økologisk frugt, kondomer, en presenning, rødvin, tandbørster og duftende sæbe. Supermarkedet har åbent hver dag fra kl. 7.00-4.00 og åbner allerede i morgen. Så slipper du for den nærmest dag-lange tur ind til byen og tilbage igen. Desuden er rigtig mange af produkterne i supermarkedet økologisk og Fair Trade-mærket.

4. Varm en hjemløs
Det er jo ikke alle, som er så heldige at have et tag over hovedet. Og når vi går mod mørkere og koldere tider, så bliver det også hårdere at være hjemløs. MEN du kan hjælpe ved at donere din sovepose eller liggeunderlag, når du er færdig med at feste på årets festival. De sidste tre år har 3.200 hjemløse i Danmark kunne sove varmt om vinteren, og 2.600 har kunnet ligge lidt blødere ude i det fri, fordi festivalgæsterne har doneret deres soveposer og liggeunderlag.

5. Tak til Roskilde og alle jer, der er med.
Foreningen Roskilde Festival uddeler alt overskud fra festivalen til humanitært og kulturelt arbejde. Over 175 mio. kr. har festivalen således udloddet til bl.a. Læger Uden Grænser, Amnesty International, Red Barnet og WWF Verdensnaturfonden siden de tidlige 70ere. Pengene kommer jo bl.a. fra dig, kære festivalgænger, så tænk over det, når du står foran scenen og hører din helt Bruce Springsteen give den gas. Du er med til at gøre verden til et bedre sted.

Og udover disse små og store tiltag, så skal vi ikke glemme alle de glade frivillige, hvis smil og overskud bærer hele festivalen igennem – uden jer, ingen festival.

Rigtig god Roskilde Festival 2012!

 

Læg en Fucking Flink besked

comments