Fucking Flink på Stidsholt Idrætsefterskole

2

 

Vi er lige kommet tilbage fra en intens dag med 100 seje efterskoleelever på Stidsholt Idrætsefterskole i Nordjylland. Vi skulle massere skolens sociale bindevæv godt og grundigt, så vi havde tilrettelagt et forløb med en masse teknikker der skulle gøre elevernes sociale sixpack stenhård. Det handlede om social dannelse, do-it-yourself og dygtighed – tilsat en røvfuld humor og kant.

Vi ved, at vi mennesker med det vi gør, og det vi siger, har helt enorm indvirkning på hinanden. Og vi ved, at bare det at være vidne til situationer, hvor andre udviser stort overskud, har store og interessante effekter på vores egen glæde. Det er de logikker, som de forskellige øvelser og teknikkerne vi skulle igennem tapper ind i.

Programmet for dagen så sådan her ud:

08.05 – 08.30: Velkommen
08.30 – 08.45: Best Friends Forever
08.50 – 09.10: Hvilke kropsdele kan vi bruge til at være flinke?
09.10 – 09.30: Fortæl om din vildeste røvshulshistorie
10.00 – 10.45: Mapping 1/2: Hvordan ser skolen ud og hvordan ser din daglige færden ud?
10.45 – 11.30: Mapping 2/2: Omvendt brainstorm på kortet
12.00 – 13.30: Igang med jeres fucking flinke aktioner!
13.30 – 14.30: Fucking Flink Galleri – Hvordan gik det og hvordan ta’r I det videre?
14.30 – 15.00: Flink Challenge – signup til den næste store Fucking Flink-udfordring

Det var skidesjovt, temmeligt lærerrigt og, som vi fik at vide senere, lidt grænseoverskridende. Eleverne fik prøvet kræfter med vores Best Friends Forever-eksperiment, så de kunne skabe sociale forbindelser til dem, de hver især kendte mindst. Vi flink-detoxede ved at fortælle hinanden om vores værste røvhulshistorier. Vi kortlagde alle de måder, forskellige kropsdele kunne komme i spil for at praktisere flinkhed. Og det er bare et ultra-kort snapshot af dagen.

Eleverne kom ud for at kortlægge de flinkeste (og uflinkeste) spots i området for herefter at udføre deres aktioner på og for hinanden. Selvom det var en intens proces og mange var blevet godt skeløjede da dagen var omme, kom flere elever alligevel og sagde, at de syntes det havde været et super fedt forløb, og at der blev talt om det overalt på skolen og ude i krogene. YES

Et superstort tak til alle på Stidsholt Idrætsefterskole for at være med til at skabe flink bevægelse. Held og lykke med at få det til at vare ved. Det var en giga fornøjelse!

Du kan selv tilgå de mange øvelser ved at følge linket her: Fucking Flinkeskole

Hvis du vil vide mere om Fucking Flinkeskole, kan du altid skrive til mig på matias@fflink.dk

dav