Fucking Flink til udlandet

I lørdags var Fucking Flink rykket til udlandet for at repræsentere Danmarks farver på Nordic Delight Festivalen i Utrecht, Holland. Festivalen – som i år blev afholdt for 2. gang – fremviser alt det gode, som udspiller sig i de nordiske lande. I fantastiske omgivelser i Nikolaikirk og Centraalmuseum og græsarealerne imellem disse bygninger i Utrechts historiske centrum fremlægger festivalen et smørrebrødsbord af skandinaviske lækkerier i af musik, mad, design, film og tv, litteratur – og i år også flinkhed.

Er der én ting, man står tilbage med efter festival’en, så er det: Wow, hvor sker der meget godt i nordisk kultur i disse år. Musik fra Island. Skandinaviske thrillere. Ny Nordisk Mad. For pokker da: Det spirer, og vi har meget at byde på.

foto-2

Men hvad så med vores sociale innovation? Kan finkheden også få ben at gå på i Holland? Ja! Festivaldeltagerne var legesyge og med på at afprøve de sociale eksperimenter, jeg foreslog dem. Og ved follow-up sessionen ud på festivalens senere timer skulle deltagerne afrapportere for hinanden, hvordan eksperimenterne var gået. Dér delte jeg Gajol-pakker ud og fortalte, at disse i Danmark har været dét, mange har haft i lommen for at tage den værste ånde før et møde med en fremmed. Samtidig har vi lige siden vikingernes tid tyet til et andet middel for at åbne os overfor hinanden: alkohol. Og som de sociale innovatører, vi er, er der kvikke hoveder, som for nogle år siden har tænkt: Hvordan kombinerer man de to midler med hinanden? Og der er da heller ingen tvivl om, at da deltagerne i en fælles skål med Original Blå Gajol shots smagte på (endnu en af de mange) sociale innovationer, vi her i Skandinavien har stået for, røg flinkheden op i næste gear. Hollændere er super flinke folk, og vi danskere har kulturelt masser tilfælles med dem. På Nordic Delight Festivalen fik Fucking Flink indtil flere invitationer til at komme til Holland igen.

Vi vil glæde os til at besøge Holland igen. Og er der brug for det, ta’r vi gerne shot-flasken med igen.

Den nationale avis De Volkskrant sendte en journalist til København for at interviewe Lars AP forud for festivalen.

foto

Læg en Fucking Flink besked

comments