Fucking Flink U-seminar på Aarhus Universitet

Fremtidens problemer bliver ikke løst af et enkelt geni eller bag skærmen. Nej, de skal klares i fællesskab med blandt andet social innovation. Ved at vi går sammen og leder efter løsninger. I Fucking Flink mener vi således, at 1 + 1 = 11.

På Fucking Flink U-seminaret i sidste uge af august på Aarhus Universitet er det netop det uudnyttede sociale potentiale, vi skal udnytte – og det gør vi ved at prikke til fremtidens aktører og sætte dem i scene. De studerende. Planen er at skabe bro mellem de studerende og det erhvervsliv, de inden længe skal ud i. I fællesskab skal de komme med bud på løsninger af helt konkrete udfordringer. Gennem de fem kursusdage får de studerende mulighed for at sætte både faglige egenskaber og personlige erfaringer i spil.

Det bliver sjovt og lærerigt – og ikke mindst udfordrende – for begge parter.

Hos Fucking Flink er vi ellevilde over at kunne være med til dette, da vi dermed kan komme nærmere vores mål om at gøre danskerne til det flinkeste folkefærd i verden i 2025. Vi tror på, at vi ved at afprøve nye former for social omgængelighed – mere flinkhed simpelthen – kan rykke os nærmere vores mål. Vi når det ikke alene. Vi skal have hjælp fra personer, der brænder for en bedre fremtid, som kan tænke anderledes, og som får ting til at ske.

Vores erfaring er, at der igennem konkrete cases fra erhvervslivet kan opstå en følelse af mening – og dermed et engagement – hos de studerende. De kan komme med friske øjne på problemstillinger, branchen måske har haft et lidt fastlåst syn på. Måske løsningsforslagene er alternative, måske de er lidt naive. Det er meningen. Vi skal udfordre de etablerede systemer.

Som sagt kommer Fucking Flink U-seminaret på Aarhus Universitet til at foregå i sidste uge i august. Fra mandag til og med fredag.

Programmet for ugen

Mandag
– Rammesætning for ugen: Hvorfor er vi samlet? Hvad er målsætningen?
– Vi gennemgår en Fucking Flink-træning i social aktivisme og innovation

Tirsdag
– Virksomheder/organisationer er inviteret og kommer med udfordringer til de studerende
– De studerende sætter i grupper her alle deres kompetencer i spil for at finde løsninger

Onsdag
– Nu skal der tænkes i konkrete løsninger/aktiviter/produkter/idéer/noget femte
– Grupperne udvikler egne sociale aktioner, præsenterer dem og får feedback og sparring på dem

Torsdag
– Aktion: De studerende skal ud og afprøve deres idéer

Fredag
– Grupperne præsenterer deres idé i en five minute pitch til en lanceringsfest
– Virksomheder/organisationer kommer med feedback – og vi fejrer resultaterne

Interesseret? Læs mere her.

Læg en Fucking Flink besked

comments