Ny bog på vej: Fucking Flink Dig Selv

I weekenden holdt vi vejfest. Og da hele vejens beboere stod nede ved legepladsen, skålede vi for Tage. Tage havde nemlig – i løbet af sommerdagene, hvor hans og Sarahs unger havde leget i sandkassen – givet vejens ramponerede opslagstavle noget kærlighed. Et lag maling. Og et mere, så den også klarer dårligt vejr. Tage havde også købt nye hængsler, nyt plexiglas og repareret tavlens forsatsvinduer. Denne lørdag sidst i august stod vi med intet mindre end en komplet nyrenoveret fælles-opslagstavle. ‘Og det er jo inspireret af din bog’, sagde Tage.

Det er fem år siden, jeg skrev Fucking Flink. I starten af bogen fortæller jeg, hvordan jeg i ly af natten står nede ved den ramponerede fælles-opslagstavle og sætter store A3-opslag op. ‘HVOR SER DU GODT UD’. ‘KOM TILBAGE OG LEG IGEN SNART’. Den slags. Jeg udskiftede dem altid om natten, for at ingen skulle vide, hvem der havde sat dem op. Håbet var selvfølgelig, at der ville begynde at komme flere små opslag fra beboerne. Mere liv og mylder på vejen.

Og i dag, fem år senere, er opslagstavlen så lækker og ny, at den bare inviterer til at få opslag på sig. Det var Tages kone, Sarah, der havde læst min bog – og fortalt ham om den. Tage tog så sagen i egen hånd og gjorde opslagstavlen sommerlækker. For Tage er en handler. En af dem, der rykker.

Da vi sad over kaffen til vejfesten, havde Mikael fra nummer 82 hvisket Jeppe fra de hvide huse i øret: ‘Hjemme hos mig om 10 minutter. Ta’ din guitar med’. Med et par minutters forberedelse havde de så øvet 2-3 numre. Og da Mikael og Jeppe troppede op foran festteltet med violin og guitar, skiftede festen gear. Mini-koncert. Så fællessang, akkompagneret af guitar, violin … og claves.

Mikael og Jeppe er i kategori med Tage. Det er dem, vi hylder – fordi de gør så meget for os. Det er ikke fordi de har X Factor. Men fordi de har Fucking Flink Factor.

IMG_1563

Nu fem år efter Fucking Flink-bogen har jeg skrevet en ny. Fucking Flink Dig Selv bliver et træningsprogram i at være Fucking Flink. Et træningsprogram i at blive som Tage, Mikael og Jeppe. Eller Camilla, Pernille og Thilde. Blive én af dem, som giver den op for os andre … og gør det muligt for os at løfte os. Sammen.

Om vi så maler opslagstavlen. Spiller violin eller guitar. Eller slår takten med et sæt claves.

Fucking Flink Dig Selv udkommer d. 1. oktober. Jeg glæder mig rigtig meget til at fortælle dig meget mere om den!

(: Lars AP

 

Læg en Fucking Flink besked

comments