Online Overskud seminar – Hvad sker der, når man sætter 15 kloge hoveder sammen?

Skærmbillede 2017-02-08 kl. 09.58.14

 

En solrig lørdag i april valgte en række gymnasieelever fra Rungsted, Helsingør og København at skippe forårskådhed og eksamenslæsning for at mødes med os. Anledningen var første fase i dette år Online Overskudsprogram, og formålet var at finde på gode forslag til at skabe mere overskud, når vi er online. At male danskernes IP-adresser lyserøde for en enkelt dag. En dag, hvor vi sænker våbnene, hvor vi godt stadig kan have det sjovt sammen og debattere, men uden at tale grimt til hinanden.


Skærmbillede 2017-02-08 kl. 10.00.20Fordi der er mange hårde ord, hadefulde kommentarer og racistiske bemærkninger på nettet. Det ved vi jo alle sammen. Men hvad nu, hvis vi i stedet for bare at borkke os over det, begyndte at gøre noget ved det?

Og det gjorde de 15 kloge gymnasieelever i lørdags. De brainstormede, debatterede, blev kreative og lavede vilde planer. Undervejs blev de bakket op af to meget kompetente og entusiastiske mentorer i form af Jan Christiansen og Katrine Emme Thielke, om gav skarp sparring og rådgivning.

Da dagen var slut var der tre gode forslag på bordene. Nu er gymnasieeleverne tilbage på skolebænken for at teste forslagene i beta-versioner, inden de endelige koncepter skal præsenteres den 3. maj på Niels Brock i København. Her vil vi så finde ud af, hvad vi helt specifikt bliver enige om at gøre – for at sprede overskud online – den 12. maj.

Følg med her!

Læg en Fucking Flink besked

comments