Slet dine sorte pletter

Lars AP har stiftet bevægelsen Fucking Flink og skrevet en bog af selvsamme navn, hvor læseren får teknikker til at vende sorte irritationsmomenter til fucking flinke øjeblikke. Samtidig giver bogen forklaringer på, hvorfor det faktisk giver mening at gøre den indsats. 

“Det er mega fedt at være flink i sin hverdag. Du får det bedre, folk omkring dig får det bedre, og kraftedeme om du ikke også lever længere. Og så arbejder vi på at bevise, at du også får en slankere talje og et bedre sexliv af at være flink.”

Lars AP lægger ikke fingre imellem, når han fortæller om, hvorfor Danmark skal være verdens flinkeste land. Han mener, at man bliver lykkeligere af at være fucking flink, og netop derfor har han skrevet en bog med udgangspunkt heri.

Vend situationen på hovedet
Selv udpeger Lars såkaldte sorte pletter på sit eget landkort. En af dem fandt han i forbindelse med, at han fulgte sine børn i skole.

Når de krydsede en fodgængerovergang, fangede han før i tiden sig selv i at hidse sig op over alle de biler, der ikke holdt tilbage.  Når der så endelig var en bil, der stoppede, følte han arrigt et ’det var da på tide’ i stedet for at være glad for, at personen faktisk var opmærksom i morgentrafikken.

“Det var ikke særlig fedt at være sur fra morgenstunden,” siger Lars, derfor vendte han situationen på hovedet. I stedet for at blive hidsig vinker han nu og sender thumbs up til den billist, der holder tilbage og lader i stedet være med at tænke så meget på dem, der ikke gør.

“Det virker vanvittigt banalt, men det et lille skridt, der gør en stor forskel. Flink avler flink.”

I bogen forklarer Lars ved hjælp af psykologer og andre fagpersoner, hvorfor det videnskabeligt er helt logisk at være flink, og hvorfor vi ikke er mere flinke i Danmark, end vi er. Og så giver han selv 25 teknikker til, hvordan du faktisk kan gå ud og handle anderledes, end du plejer.

Fra likers til doers
Ifølge Lars er det med små skridt, at større bevægelser tager form. I forbindelse med at han etablerede Fucking Flink for fire år siden, oprettede han også en Facebookside. Siden oprettelsen har den været en af de hurtigst voksende danske sider. I dag er der knap 172.000, som liker den, og der kommer dagligt nye likere til, så siden vokser støt.

“Det viser, at det at være flink faktisk er noget, folk interesserer sig for. Fucking Flink er et begreb, som flere og flere kender til. Jeg tror, det er fordi, det stråler af overskud. Men fordi man liker, betyder det ikke nødvendigvis, at man også ændrer adfærd,” siger Lars.

Med bogen lægger han netop op til, at du og han og alle andre skal ændre måden, vi gør ting på i hverdagen.

“Det er vigtigt, at man ændrer sine vaner til noget mere flinkt på en lystfuld måde, hvor man har humoren og et glimt i øjet med. – Lad os finde en måde at gøre det på, hvor det egentlig bare er skide sjovt, og man slet ikke kan lade være,” siger Lars.

Er det at være flink så bare lidt ekstra sjov i hverdagen? Nej. Ikke ifølge Lars.

Men han slår fast, at det skal være sjovt, hvis man vil påvirke store områder som både børns opvækst og bundlinjerne i virksomheder på længere sigt. Bogen er et håndgribeligt redskab til, hvordan du efterlader toilettet mere spændende til den næste gæst, kommer tættere på folk, der ikke taler samme sprog som dig, og hvordan du husker at hilse fucking flinkt på lygtepælen.

Læg en Fucking Flink besked

comments