Ugens Udvalgte – Karma driver

I sidste uge havde vi en historie, der handlede om noget som alle danskere kender og har en stærk holdning til, nemlig den offentlige transport. Nogen gange får den virkelig pisset i kog hos danskerne, enten pga. priserne eller servicen. Vi gør os ellers umage med at poste alle de historier, som handler om de søde buschauffører I møder. Indimellem møder I dog også nogle sure gamle mænd, og det skal der også være plads til. Derfor postede vi denne:

Skærmbillede 2014-05-05 kl. 17.11.36

 

Vi var overraskede over flere af jeres kommentarer. Vi troede, at I ville finde det forløsende at vi gav plads til, at I kunne smide en gang brok for en gangs skyld. At I ville ånde lidt lettet op – og tænke „Puuha, for en gangs skyld behøver vi ikke at være fflinke, nu kan vi lige få lov til at råbe i kor, at de buschauffører altså også stinker nogen gange.“

Men det skete ikke. I var mange, som kommenterede, at man skulle udvise hensyn og komme til tiden når man skulle med bussen. I forklarede også, at buschaufføren ikke altid kan stoppe og vente selvom han gerne vil. Og en af jer gik sågar ind i en længere teknisk forklaring om hvordan busdørenes systemer virker. Vi blev ikke bare klogere, vi blev også overraskede over, at i var så fflinke at tage buschaufførerne i forsvar.

Vi vil fortsat poste historier hvor der skal være plads til lidt FFlinkt brok, men vi er glade for at se, at når alt kommer til alt, så har I ikke behov for at smide brok for enhver pris.

I dag står i buschaufførernes hellige navn, derfor har vi fundet tre gode upublicerede bus-historier frem fra vores gyldne arkiv.

Kuren mod Regningitis!

– Af Jeanette Nielsen

Jeg var på vej hjem med bussen og der var en del pensionister med bussen. To par sidder og snakker om, at det ene par lige har haft sølvbryllup og det andet par tvivler om de når at have det, da de så skulle blive over 90 år. Pludselig taler buschaufføren over speaker anlægget og siger noget i stil med: “I dag er Aalborg egnen ramt af regnigitis – en meget farlig sygdom som er kommet med de seneste dages regn. Den eneste måde regnigitis kan helbredes er ved at se en god Dirch Passer film, sende konen i køkkenet og ellers nyde livet sammen! Så tag hjem efter busturen, grib hovedpuden og nyd tiden sammen. Og tak til alle i bussen for i er netop så fantastiske som i er! Fortsat god dag!” Alle passagererne storsmilede og parret som tvivlede på at nå de 90 år gav hinanden et varmt blik. Det gjorde min regnfulde tirsdag fucking god for den buschauffør var fucking flink! Små handlinger kan ændre alle dage – selv dem hvor vi alle kan blive ramt af regnigitis!

 

The karma driver

– Af Abbas Maanaki

Da jeg hverken har samvittighed eller nerverne til at tage bussen uden at betale, så betaler jeg HVER gang. Idag stod jeg på bussen og havde ikke mindre end 500kr på mig i kontanter. Jeg går op for at veksle, men buschaufføren er ked af, at han ikke kan klare at veksle så mange penge. Jeg spørger forgæves hvad vi så kan gøre. Jeg fortæller ham, at jeg bare hopper af næste gang og finder et sted at veksle og hopper på næste bus. Han synes, at det var synd, at vi skulle gøre det på den måde eftersom næste bus først kom om 40 minutter. I stedet rakte han mig 20 kr! Jeg insisterede dog på at hoppe af bussen, for det kunne jeg virkelig ikke tage imod. Da jeg var lige ved at hoppe af, skynder han sig ned midt i bussen og smider en 20’er i automaten og giver mig billetten. Jeg kigger helt forbløffet på ham og spørger, “hvordan kan jeg dog betale dig tilbage, er dette en fast rute for dig?” Han svarer med et smil på læben og et glimt i øjet “Bare husk at spred god karma”.

 

Verdens gladeste buschauffør

– Af David Schiess

Rasmus er autist og i skånejob som buschauffør for skolebørn. Hver dag prøver Rasmus at gøre en positiv forskel i børnenes hverdag, også selvom forældrene desværre ikke altid forstår det. Han elsker sit buschauffør job så højt, at han har oprettet en facebookside til formålet! Rasmus har udnævnt sig selv til at være verdens gladeste buschauffør, og det er hans side et godt bevis på. Læs mere inde på facebook.

 

 

 

 


Læg en Fucking Flink besked

comments