Ugens Udvalgte – De små ting vi gør

I dette sekund rækker en mand sin arm til en ældre dame, som hun kan støtte sig til. En bilist holder tilbage for en usikker dreng, som netop har lært at begå sig i trafikken. Der er en venlig sjæl, der sender et empatisk smil og en “det skal nok gå-tanke” til en stresset mor i bussen. Det er det, som dette indlæg handler om, nemlig alle de små ting vi mennesker gør, som tilsammen gør en stor forskel. Husk, at de små ting du gør for andre, kan være den ting der redder deres dag.

Vi havde nedenstående historie oppe i sidste uge, og vi efterlyste manden der var tale om.

“Vi skal finde en mand, der rockede en kvinde og en kørestol til den lyse morgen!”

Jeg var i lørdags til “Hyldestkoncert til Melodi Grand Prix 1957-2014” ude på Refshaleøen i København. Det var en skøn aften som blev afholdt med ca. 2000 andre folk.

Alle var glade og det fedeste var, at vi alle kom af samme grund, nemlig at høre en masse gode grand prix numre og hygge os i hinandens selskab. Efter koncerten var Mylle DJ på, og derefter var der et liveband som spillede op til dans.

Til et sådant arrangement med masser af dansk musik, er der ofte en del udviklingshæmmede med. Min egen søster har Down’s Syndrom, så jeg synes det er SÅ dejligt når der også er plads til dem til et sådant arrangement. Det er dejligt når pædagoger fra bostæder og lignende tager med beboere ud til fester og giver dem mulighed for en skøn aften.

MEN…..!!!! Jeg har ALDRIG set en SÅ engageret pædagog som ham jeg så i lørdags. Han brugte så meget af aftenen på at danse med en pige i kørestol, som ikke havde noget sprog, men som bare ELSKEDE at “synge med” på samtlige numre. Han kørte stolen rundt, stod foran den og holdt hende i hænderne, han tippede den så der var bevægelse og sang sammen med hende i kørestolen.

Jeg var SÅ imponeret. Derfor skriver jeg til FFlink – hvem ved – måske er der nogen der kender ham?! Han fortjener ihvertfald et KÆMPE skulderklap!!!

Jeg talte kort med ham efterfølgende og takkede ham for at være så entusiastisk med de udviklingshæmmede. Han fortalte at han kom fra en voksenklub for udviklingshæmmede inde i København. Hvis nogen ser dette opslag og kender ham, så sig det gerne videre.

Og hermed også en tak til alle de andre pædagoger, der gør noget for de udviklingshæmmede. Vi sætter stor pris på jer alle – TAK!!

Anna Elisabeth Beck Karstoft“

Efter mere end 1000 likes og 66 delinger fandt vi ham utroligt nok! Han postede dette indlæg i kommentarsporet:

 

Skærmbillede 2014-05-12 kl. 09.42.51

 

Tusind tak til alle jer, der var med til at dele, tagge og like, i var grunden til at vi fandt frem til Klavs, og ikke mindst grunden til, at Klavs fik den anerkendelse han fortjente.

Og nu til historierne, der anerkender alle de små ting i gør, som gør den store forskel.

 

Overskudsmor

“Min mor hun arbejder i en børnehave hvor de åbenbart har snakket om konfirmationer. Min fætter har snart konfirmation og hun vil lave nogle muffins hvor hans navn står på. Hun spørger derfor en af børnenes mor, fordi hun altid laver de flotteste kager til sådan et arrangement de har. Moren hun siger så, at det er en god idé med noget sukkerfondant halløj. Og næste dag kommer moren så med ALT sit udstyr og sukkerfondant og siger til min mor, at det kan hun bare bruge. Og hvis hun får problemer fredag aften, så kan hun bare ringe, så skal hun nok komme og hjælpe!

Det syntes jeg virkelig er Fucking Flinkt, at man tilbyder en pædagog fra børnehaven at komme fredag aften og hjælpe, hvis hun får lidt problemer!”

-Gustav Folmer

Pay it forward Latte

“På cafeen idag:

Ung kvinde: Hvilken kaffe sælger I mest for tiden?

Mig: Det må være en latte.

Ung kvinde: Så vil jeg gerne købe en mocha til mig selv og en latte til den næste der bestiller sådan én.

Mig: Okay, hvordan kan det være?

Ung kvinde: Jeg synes vi skal være mere gavmilde overfor hinanden, end vi er nu.

Så den næste gæst der bestilte en latte i aften fik den gratis, uvidende om hvem den var fra. Tænk hvis alle var som den unge kvinde. Hvilket endnu mere fantastisk sted verden ville være! Jeg ved ikke med jer, men hvad denne pige gjorde varmer mit hjerte og får mig til at smile.”

 

En sød besked fra en kunde på Enes Pizzarias facebook væg.

“Jeg vil også godt lige sige et par ord om denne utrolige venlige og hjælpsomme forretning. Først, jeg har kun rosende ord tilovers for maden. Ud over det har jeg oplevet, at ikke kun hjælper han de unge, han hjælper også de gamle og de syge. Min nabo er 83 år gammel, alene, og har svært ved at komme op i byen og handle. Enes kører gratis ned med mad til ham hver lørdag har de aftalt. Jeg har selv været syg i en lang periode og har ikke kunne komme på gaden. Derfor bestilte jeg mad hos Enes tit som han også ganske gratis bragte ud. Han tilbød også at handle for mig fordi jeg ikke selv kunne. Nu har jeg heldigvis en familie der kan hjælpe mig, men jeg blev så rørt over at han tilbød dette helt uopfordret. Heldigvis findes der stadig den slags mennesker endnu, men der er langt i mellem. TAK TAK FOR JERES HJÆLP!!!”

Dagens Iphone helt

“I torsdags skulle jeg med lyntoget til Kbh fra Aarhus. Som altid havde jeg ikke fået købt en pladsbillet. Jeg konstaterede hurtigt, at toget var mere end proppet, og at jeg nok ville komme til at stå op hele vejen, indtil jeg spottede en enkelt ledig plads i stillekupeen, hvorpå der stod “kan være reserveret”. En fyr havde reserveret pladsen ved siden af. Jeg overvejede, om jeg på forhånd skulle opgive pladsen, da den nok alligevel var reserveret. Faldt i snak med den unge fyr og fortalte, at jeg nok skulle stå op hele vejen, men at jeg nu prøvede lykken i lotteriet. Fløjten lød, og toget trillede ud fra banegården. Fem minutter senere stak den unge fyr sin Iphone over til mig og hviskede: “Se, jeg har nu købt pladsbilletten til dig – du skal ikke stå op hele vejen til Kbh.” Det var fucking flinkt!!!”

– Lise Trane Møller

Sig det med blomster

Jeg gik inde i byen og ville købe nogle blomster til min far, men fandt ud af at butikken ikke tog i mod mit mastercard da jeg stod i kassen…bedrøvet gik jeg ud af butikken, da en herre flink dame gav mig penge til blomsterne i kontanter. det vil jeg gerne takke hende for!

– Anonym

Der falder jo intet af mig for at hjælpe dig

Jeg er inde i Ålborg midtby og efter en del tid, finder jeg endelig en parkeringsplads – den eneste der er ledig på pladsen. Jeg griber ned i min taske og opdager, at jeg ikke har fået mine penge med…….hvad gør jeg så?! Jeg kommer i tanke om mobile pay, og tænker at jeg måske kan finde en eller anden på parkeringspladsen, som kan veksle lidt mobile pay til kontanter. Jeg kigger rundt og ser en ung fyr. Jeg forklarer ham om mit problem og han faktisk mobile pay men ingen kontanter. “Jeg går lige ned og hæver til dig siger han”- “Hvor meget skal du bruge?” Jeg siger, at det behøver han ikke, men han insisterer, og jeg takker og siger at jeg gerne vil have 50 kr. Han går afsted og jeg venter på pladsen, og tænker på hvor stort det egentlig er, at han gør det for en fremmed som mig.

Snart er han tilbage, han stikker mig 50 kr vekslet til mønter, lige til at putte i automaten. Jeg takker ham og beder ham om hans telefonnummer så jeg kan overføre pengene til ham. “Nej det skal du ikke, dem får du bare – der falder jo intet af mig for at hjælpe dig” siger han. Jeg insisterer men han gør det tydeligt for mig at det mener han, og med et stort smil sætter han sig ind i sin bil, og ønsker mig en god dag…..og efter sådan en behandling kan man vist ikke have andet!

Så derfor unge mand: Tak for velvillighed, gavmildhed, 50ér og ikke mindste for den fantastiske energi der er i at blive mødt sådant af en ven man ikke kender, – det vil jeg tage med mig ind i min weekend – god weekend til jer alle.

– Anja Nielsen

Læg en Fucking Flink besked

comments