Ugens Udvalgte – Fucking Flink sommer!

Nu er sommerferien startet og det vælter ind med gode historier for tiden! Måske er der bare noget med den der sol og sommer, som gør at folk er ekstra flinke? Ihvertfald har vi her samlet tre eksklusive historier, som vi ikke har postet på facebook, og som forvandler parkeringsvagter til tilgivende folk, låsesmede til kaninreddere og fremmede mennesker til venner.

 

Låsesmed redder liv

Kære Fucking Flink. Jeg skriver til Jer for at dele en hverdagsoplevelse fra et firma der egentlig bare gjorde deres arbejde, men gjorde det helt fantastisk, og reddede min kærestes og min ferie!

Min kæreste og jeg var  i London på ferie. Derhjemme havde vi efterladt vores kanin, som mine forældre skulle passe. De havde fået en ekstranøgle som jeg HAVDE tjekket passede, så da min mor dagen efter vi var landet sendte en sms med “Nu må du ikke gå i panik, men du har givet os to nøgler til opgangen og ingen nøgle til lejligheden” gik jeg fra at nyde en lækker pastaret på en italiensk restaurant i centrum af London til REN og skær panik.

Vi var igennem et hav af muligheder, kunne vi mon sende nøglen hjem med posten, eller få nogen til at bryde et vindue op? Ingen af delene virkede specielt realistiske, så jeg måtte google mig frem til en låsesmed i mit område, som sagde at det kunne ikke lade sig gøre, vi skulle møde op ved lejligheden for at han ville åbne døren. Fuck. Ved 4. låsesmed kom jeg igennem til Din Låsesmed, som sagde, at jeg kunne ringe til politiet og få en godkendelse til at åbne døren, det havde de gjort før når beboeren bare ikke havde mulighed for at dukke op.

Jeg ringede til Østjyllands politi og fik fat i vagthavende, og det havde han altså aldrig hørt om. Det var tydeligt at han kunne høre panikken i min stemme, da jeg med stigende desperation prøvede at forklare ham, at min lille uldtot ville tørste ihjel i lejligheden, hvis vi ikke kom ind inden min kæreste og jeg var hjemme igen. Vagthavende mente dog, at jeg burde kunne lave en aftale med låsesmeden om at sende en kopi af mit pas til dem pr. mms, så de kunne se at jeg var hvem jeg gav mig ud for at være men lovede mig samtidig, at hvis dette ikke ville virke måtte jeg jo ringe igen og så måtte vi arrangere at de sendte en patruljevogn til at servicere åbningen af min lejlighed.

Jeg ringede tilbage til Din Låsesmed, og snakkede først med en venlig medarbejder som slet ikke kunne forstå politiets besked. Jeg blev til sidst stillet om til chefen og gennemgik det hele en gang til. Han var meget forstående men gjorde det også klart, at de altså ikke kunne omgås reglerne på den måde – fair nok. Til gengæld tilkendegav han, at han gerne ville forsøge at ringe til politiet for mig, for han kunne faktisk ikke forstå den besked jeg havde fået, de havde før fået polititilladelse til at åbne døre, det var efter hans udsagt noget låsesmede faktisk gjorde jævnligt, hvis “pisset brændte på” som han selv sagde.

Ti minutter efter ringede han tilbage, at hun havde han snakket med vagthavende OG to anden betjente, og han havde nu fået tilladelse til, at gå ind i lejligheden. Jeg var så lettet at jeg var lige ved at begynde at tude, og da min far ringede og sagde at nu var de inde, låsen var skiftet og vi var 1000 kr fattigere var jeg stadig lykkelig. Jeg var også lykkelig selvom vores hoveddør var låst op hele resten af vores ferie. Det var den bedste service jeg nogensinde har fået, og den dag i dag henviser jeg ALLE til Din Låsesmed, for de må da siges at gøre et særklasse stykke arbejde for deres (læs, lettere desperate) kunder. TAK! Og også tak til betjenten Lars ved Østjyllands politi der godt kunne fornemme at min panik ikke var til at spøge med, også selvom patruljevognen ikke blev nødvendig  Jeg var virkelig glad for at være Århusianer lige der. I var i sandhed Fucking Flinke.

Hilsen Line

 

Den tilgivende parkeringsvagt

En af mine bekendte kom ud til sin bil og så denne i sin forrude. Men denne gang var p-vagten så Fucking Flink at give en advarsel i stedet for en bøde, da han så hans studenterhue i bilen. -Læs bemærkningen nederst på sedlen.

– Freja C.E.Södergren

Screenshot 2014-07-05 19.35.09

 


 

Cola, romkugler og en flink snak

Jeg overværede igår aftes en rigtig flink person på vejle banegård. En hjemløs går og samler flasker og kommer hen til en skraldespand ved siden af en ung pige. Pigen henvender sig til kvinden og siger hun har lidt flasker hun må få. Kvinden takker mange gange og spørger om hun ikke har en smøg hun kan købe for 2 kr. Jo, siger pigen og hiver en smøg frem. “du behøver ikke betale for den”. Den hjemløse takker mange gange og snakker lidt frem og tilbage med pigen og pigen spørger den hjemløse om hun ikke vil holde øje med hendes ting mens hun lige går ind og henter en cola. Den hjemløse er ikke helt tryg ved det, men pigen får hende overbevist om, at den opgave kan hun sagtens klare. Pigen går ind i kiosken og kommer ud med en pakke cigaretter og en romkugle. Hun giver den hjemløse romkuglen og pakker lidt cigaretter over i en anden pakke og giver hende den pakke. Derefter sidder hun længe og snakker med den hjemløse hvor hun hører på hendes situation, som kort fortalt er, at hun er gammel stiknarkoman som indtil for nyligt har haft fast bolig, men så mødte hun en mand som hun virkelig var og stadig er forelsket i. Men desværre så han så sig sur på hende og brændte hendes lejlighed ned, og nu stod hun i kæmpe gæld og var derfor blevet hjemløs. De snakkede nok i tre kvarter og den hjemløse takkede endnu engang for hendes venlighed og cyklede afsted. Jeg henvendte mig til pigen og roste hende helt vildt.  Jeg synes det var fantastisk at en så ung pige kunne være så flink mod en “gammel kone” og tage sig den tid til hende som hun gjorde! Klap på skulderen til sådanne unge!

– Charlotte Christensen

 

Læg en Fucking Flink besked

comments