Forsøgsrotte i Fucking Flinkeskolen

Når jeg hører Justin Bieber med mine geder. Når jeg har kontrol over min computer, og den ikke ved noget om mig, men jeg ved alt om den. Når jeg ingenting laver. SÅ er jeg allermest på hjemmebane. Det var nogle af de svar, vi fik fra eleverne på Ejby Skole, når vi spurgte dem: Hvor er du på hjemmebane – og hvor brænder du mest igennem med din entusiasme?

Og fordi vi ved, at de unge elsker deres mobiltelefoner, tænkte vi, at de ville have det fucking nice med at få lov til at bruge dem i skolen. Derfor bad vi eleverne svare på spørgsmålet over sms. Det gav en masse velovervejede og gode svar tilbage. Så hermed en opfordring til måske at bruge mobiltelefonen som arbejdsredskab i undervisningen endnu mere.

10684126_769478446441680_1801231235_n

Fucking Flinkeskole på Ejby Skole skulle ikke kun være et studie i at være Fucking Flink. Vi var også taget afsted for at blive klogere på, hvor eleverne har deres lyster og eget engagement. Og vi tænkte, at dér, hvor man virkelig har lyst og brænder igennem, også er dér, hvor man har sine styrker. Og hvis Fucking Flinkeskolen skal lykkes, så skal den selvfølgelig baseres på elevernes egen kilde til lyst til læring. Det er det blåøjede mål. Derfor ville vi bruge elevernes svar til at gøre næste omgang af #FuckingFlinkeskolen endnu bedre.

Hvad man så stiller op, når eleverne svarer, at der, hvor de brænder mest igennem, er, når de hører Justin Bieber sammen med gederne, går til disko, hører musik, spiller Playstation, bruger Snapchat og Instagram, dyrker Gustav og reality tv, eller når de udøver totalkontrol over computeren – det mangler vi stadig at finde ud af!

8. klasserne på Ejby Skole blev Fucking Flinkeskolens første forsøgsrotter. De blev sat til at udvikle flinke aktioner. De øvede flinkhed overfor deres familie, venner, skolekammerater og lærere. De blev trænet i at give fucking flinke komplimenter, at lægge mærke til flinkhed, og de var med til at definere, hvad flinkhed består i for dem. Du kan læse mere om programmet her og baggrunden for initiativet her.

Læg en Fucking Flink besked

comments