Anne tester Fucking Flink Julekalender

Vi skulle have testet vores Fucking Flink Julekalender. Hvordan fungerer den? Det var Anne frisk på at teste. Derfor fik hun kalenderen, som hun straks gik i krig med. Læs selv…

Virkelig dejligt med en weekend med absolut fokus på flinkhed – man bliver virkelig opmærksom på betydningen heraf i selv de mindste ting i hverdagen. Og også på, hvor jeg selv kunne blive bedre til at praktisere den… flinkheden.

Nå, men jeres fine Flinkalender kom altså ind ad døren hos mig torsdag aften, da jeg tømte postkassen efter arbejde. Jeg vidste, at der mødte mig nogle hektiske dage, der ville sætte min tålmodighed på prøve – diverse julegaveindkøb sammen med alle de andre danskere, julefrokoster, fødselsdag, nedlukning af sommerhus m.v. Jo rigtig skønne ting, men jeg kunne mest af alt bruge en weekend på sofaen efter en lang og travl uge på arbejdet, så det var en rigtig fin ting at komme hjem til en positiv og opmuntrende julekalenderhilsen fra jer.

foto

TJEK OGSÅ: Jeg går fucking flink ud af døren

Pludselig snak om gryder, chokolade og sovs
Jeg lægger ud med at få opfyldt et af punkterne i den uhyggeligt lange kø til betaling af julegaver i Magasin. Køen snor sig på hele 3. sal, og en pige spørger mig, om hun lige må komme ind og se noget på den hylde, jeg står og belejrer. Hun får adgang til hylden og griber fat i et stort monstrum af en gryde med en porcelænsskål og så en ekstra gryde ovenpå… og ja, jeg kan altså ikke gennemskue, hvad den kan bruges til, så det spørger jeg hende om. Vi får en snak om varmtbadsgryder, flydende chokolade og bearnaise – og hvorfor hun går rundt med et lille batteri i lommen, som hun sætter i bunden på gryder. Ganske hyggeligt i en ellers kedelig kø med trætte mennesker og forståeligt udmattede børn…

Kort tid efter får jeg mulighed for at fuldføre et af de andre punkter, da jeg skal betale for mine varer. Ekspedienten er umådeligt tålmodig trods den urimeligt lange kø – og jeg forsøger alt, hvad jeg kan, for ikke at være en alt for irriterende kunde ved at få tingene op på bordet hurtigst muligt og finde betalingskort frem. Og jeg forsøger at svare rigtigt på alle ekspedientens (ledende) spørgsmål. Som f.eks. “skal jeg gå ned og finde en ny vare?”, da stregkoden ikke virker på den, jeg har fundet. Jeg svarer: “Jeg køber den da bare en anden dag, når der ikke er så lang kø.”

Da hun spørger, om jeg vil have et ekstra lag bølgepap omkring det fad, jeg har købt, forstår jeg godt, at jeg da bare lige må passe lidt ekstra på den pose, og at jeg sagtens kan undvære et ekstra lag. Jeg ønsker hende en dejlig aften og arbejdslyst trods travlheden – og er selv blevet virkelig glad af hendes positive og tålmodige måde at håndtere en travl situation!

TJEK OGSÅ: Fucking Flink Julekalender

En sms om vejret
Da jeg pakkede sammen på arbejdet fredag, sendte min kollega mig en sms – hun var smuttet kort før mig og spurgte, om man virkelig kunne se noget positivt i, at det regner, når man skal cykle hjem i det (jeg havde fortalt hende om jeres kalender). Jeg tænkte over det og kom frem til, at det altid kunne være meget værre – det kunne være sjapsne med risiko for stænk af sort sne på tøjet, isglat og umuligt at cykle uden at risikere sit liv eller tåge. Og når disse situationer kommer, så finder jeg forhåbentlig på noget, der ville være værre end dette…

På vej hjem skulle jeg – igen sammen med resten af danskerne – forbi posthuset og hente en pakke. De 30 numre før mig i køen slog mig et øjeblik ud, og jeg var ved at vende om. Men så huskede jeg på, at jeg skulle huske at vende de dårlige tanker til noget godt. Og så stod jeg og tænkte på alle de julegaver, jeg allerede har fået styr på, og at jeg nu fik styr på en mere… og hvor hyggeligt det var lige at stå og sende fredags-sms’er til nogle af mine veninder, som jeg havde forsømt i løbet af ugen, og iagttage de fantastisk søde medarbejde på posthuset, der bare ville have det til at spille og give folk deres pakker.

Til julefrokosten lørdag sørgede jeg selvfølgelig for min sidemand, som jeg kun havde en enkelt af, så der var ekstra god tid til forkælelse og opmærksomhed. Han kvitterede senere på aftenen med at drikke mig fuld i en ølsmagningskonkurrence, som jeg desuden fik nul rigtige svar i…

TJEK OGSÅ: Storm tester Fucking Flink Julekalender

I gang i køkkenet
Og så har jeg hele weekenden forsøgt at være den bedste kæreste for min tømmermænds- og træthedsramte kæreste. Dette har inkluderet afhentning til julefrokost midt om natten med McD-besøg, adskillige kopper kaffe på sengen, hjemmebagte chokoladecroissanter og hans absolut yndlings for tiden: hjemmelavet chiliolie og så burgere.

IMG_0217

IMG_0218

Jeg glæder mig til at forsøge at fuldføre flere af punkterne og i det hele taget til at lade mig inspirere af projektet og blive endnu mere flink, forstående, rummelig og opmærksom på dem omkring mig.

Rigtig glædelig jul!

Allerbedste hilsner
Anne

Læg en Fucking Flink besked

comments