8 grunde: Denne sommer bliver den flinkeste

Tilbage i november 2014 undersøgte vi, hvordan lige netop den måned – som ellers har et lidt øv ry – kan hackes flinkere på i alt otte måder.

Nu er det tid til at se nærmere på, hvordan det samme kan gøres med sommeren. Hvad der ligger af solstråler, som det bare gælder om at vade ind i. Hvordan der er mulighed for at være (endnu mere) flink – og hvordan juni/juli/august er noget af det bedste.

TJEK OGSÅ: 8 råd: Vend november på hovedet – den er flink

 1. Stranden

  Solen titter frem, og folk strømmer derfor mod stranden. Både herhjemme og i udlandet. Det gi’r rig mulighed for at bygge sandslotte, tage en dukkert, købe vaffelis med alt for mange kugler, læse en god bog. Alt det gode. Men hvorfor ikke møde nye mennesker samtidig? Sig hej, når du går forbi folk, smid om dig med komplimenter, anbefal den bedste øl i kiosk-køen. Eller endnu bedre: hør familien på håndklæderne ved siden af, om de har lyst til at spille bold.

 2. Grill med naboen

  Endelig kan Weber’en hives frem, uden resten af vejen kigger underligt på dig. Det er tid til bøffer, bajere, salat og drinks udenfor. Med andre ord: Det er grill-sæson. Når du er nede i det lokale supermarked, så smid lige i vognen til en ekstra eller to. Så kan du nemlig, når du kommer hjem, smutte forbi naboen og invitere på lidt lækkert til ganen. Mon ikke de ser deres snit til at gengælde det senere på sommeren. Bivirkning: Freden over hækken er skaffet.

 3. Vandkamp på vejen

  I 90’erne var en Super Soaker nærmest et must-have i enhver husstand med tilhørende have. At skaffe våben til en spontan vandkamp kan nu også klares ved at løbe hurtigst hen til haveslangen. Hvis den danske sommer bliver bare halvt så varm som den i ’14, er det perfekt med en nedkølende vandkamp med søskende, kammeraterne nede ad vejen – eller hvem der ellers lige er frisk. Du kan være flink og beskytte lillebror mod ‘fjenderne’.

 4. Sommerflirten

  Sen forår og tidlig sommer er det tidspunkt på året, hvor der uden tvivl er flest amoriner i luften. Man kan nærmest fornemme kærligheden i både natur og dyreliv. Glæden. Så der er al mulig grund til at lede efter kærligheden på denne årstid. Gi’ ham/hende farverige blomster, gå i strandkanten og snakke løs, oplev byen sammen med et par lækre is i hænderne, tag en lang cykeltur. Gå all-in og flirt løs og vis din udkårne, at det handler om ham/hende.

 5. Garderoben

  Jep, den er der stadig. Sommerkjolen, du købte på udsalg tilbage i januar – og som egentlig bare har hængt bagerst i skabet med alle sine gule, blå, grønne, røde og violette farver og samlet støv. Hvilken skam. Nu kan den omsider komme frem, og du kan gå og blære dig med den her, der og alle vegne. I byen, på stranden – lige hvor du har lyst. Smid vinterjakken langt pokker i vold. Måske dine veninder og veninder gør det samme – og så skal der roses.

 6. Festivaler

  De er langt fra alles kop té, men de tiltrækker i hvert fald mange mennesker. Især Roskilde og Skanderborg. De bliver samlingssted for mennesker, der vil slå sig løs. Få en pause fra hverdagens trommerum. Stemningen er ganske særlig. Der er liv og glade dage (og øl), og folk er generelt mere åbne. Det skal udnyttes til fulde! Så er du på festival, er det bare med at rende rundt og få skabt en masse nye bekendtskaber.

 7. Turister

  Vi har et dejligt land, og det skal da vises frem til alle de turister, der kommer på besøg, skal det ikke? Sidste år kørte vi #fuckingfriendlydanes, som blot er en måde af mange, hvorpå man kan komme turisterne i møde. Det handler også om bare at hjælpe dem, når de står og roder med deres kort. Gi’ dem et tip til, hvor de altså bare må prøve at spise, inden de tager afsted. Hvad de skal nå at opleve af seværdigheder. Vis fanen på hele Danmarks vegne.

 8. Tag den, allergi

  Pollen. Bare ordet i sig selv må få tusindvis af danskere til at klø sig i øjnene og holde sig for næsen. Op mod én million danskere har nemlig pollenallergi, så der kommer en masse røde og kløende øjne, vejrtrækningsproblemer og nysen i disse dage. Det kan vi ikke undgå. Vi kan dog hjælpe en del på problemet ved at opvarte de ramte og i øvrigt sige prosit, når det passer ind. Spørg og vær betænksom. De pollenallergikere skal også ha’ en god sommer.

TJEK OGSÅ: Translathon: Hvordan oversætter man flink(t)?

Har du selv en niende grund til, at sommeren bliver fantastisk? Så er det bare at sende os den på enten Facebook eller til mikkel(a)fflink.dk.

Læg en Fucking Flink besked

comments